Poškodovana otroka pri sankanju, podrt zid, izgubljena pohodnika, nov potres na Hrvaškem

10. 01. 2021 10:38

Včeraj ob 11:45 sta se v Gornjem Gradu pri sankanju poškodovala otroka. Reševalci NMP Mozirje so poškodovana otroka oskrbeli na kraju dogodka in enega predali v domačo oskrbo, drugega pa prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Včeraj ob 15:54 sta se na Skali v občini Slovenske Konjice izgubila mlajša pohodnika. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so premražena in onemogla pohodnika našli ter oskrbeli in prepeljali domov.

Včeraj ob 10:39 se je v Pilštanju v občini Kozje na lokalno cesto podrl del opornega zidu gospodarskega objekta. Gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje so zavarovali kraj dogodka in s ceste odstranili podrt del zidu ter o dogodku obvestili pristojne občinske službe, ki bodo poskrbele za nadaljnjo sanacijo.

Včeraj ob 22.29 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 4,5 v bližini Zagreba (Hrvaška), 141 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci vzhodne in osrednje Slovenije, čutilo pa se ga je tudi na Celjskem. Seizmologi cenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 1,147 seconds.