Poškodovani kolesar na poti na Celjsko kočo, zaklenjen otrok, gorelo ostrešje poslovno-stanovanjskega objekta (dopolnjeno)


Včeraj je okoli 14. uri na poti na Celjsko kočo v kraju Pečovnik padel kolesar in se poškodoval. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Celje, ki so reševalcem Nujne medicinske pomoči Celje nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Prav tako včeraj, nekaj pred 9. uro, sta gasilca PGE Celje v Ulici frankolovskih žrtev v Celju s tehničnim posegom vstopila v sobo, v katero je bil zaklenjen otrok.

Utrinek z intervencije; vir foto: Aleksander Reberšek

Nekaj pred 12. uro je v kraju Prekopa, občina Vransko zagorelo ostrešje poslovno-stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Prekopa-Čeplje-Stropnik, PGD Vransko, PGD Ločica pri Vranskem, PGD Tešova in PGD Žalec so požar omejili in pogasili ter s termovizijsko kamero pregledali ostrešje.

Požar je uničil in poškodoval okoli 20 kvadratnih metrov ostrešja.

Dodano naknadno

Po podatkih Gasilske zveze Žalec je zagorelo v ostrešju gostinskega lokala. V požaru je bilo delno uničeno ostrešje, kjer so nameščene fotovoltaične celice.

Preostali del hiše ni bil poškodovan, zaradi odstranjevanja posledic požara so pomoč nudili gasilci z PGD Šempeter v Savinjski Dolini. Požarno stražo pa so nudili domači gasilci z gasilska društva PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik.

Skupno je v intervenciji sodelovalo 38 gasilcev z 9 gasilskimi vozili.

Preberite tudi:

Tekmovanje mladine Gasilske zveze Celje: največ uspeha za PGD Šmartno v r.d., Prožinsko vas in Ostrožno