Posredovanje z lestvijo, zdrs planinca

13. 01. 2020 09:47

rp_112logo.jpgVčeraj so ob 10.00 na Cesti Kozjanskega odreda v Štorah gasilci PGD Štore s pomočjo lestve vstopili v stanovanje stanovanjskega objekta, odprli vhodna vrata in tako omogočili vstop do obolele osebe reševalcem NMP Celje, ki so obnemoglo osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 12.22 je v Preserjih, občina Braslovče, zagorelo na travniku. Požar, ki je zajel travnik na površini okoli 15 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Braslovče.

Ob 16.12 se je na območju Logarske doline, občina Solčava, pri zdrsu poškodoval planinec. Reševalci GRS Celje, dežurna ekipa HNMP in posadka helikopterja Slovenske vojske so planinca oskrbeli na kraju in s helikopterjem prepeljali v Mozirje, kjer so ga nato v nadaljnjo oskrbo gorski reševalci GRC Celje prepeljali v ZD Mozirje. Kraj pristanka helikopterja v Mozirju so zavarovali gasilci PGD Mozirje.

Ob 16.56 sta v križišču na Rudarski cesti v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, razsvetljevali kraj nesreče, nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju vozil in vozišče očistili razlitih motornih tekočin. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 2,124 seconds.