Posredovanji v gorah, reševanje iz dvigala

10. 08. 2020 09:37

Včeraj si je ob 9.02 na planinski poti na planino Grohat, občina Solčava, planinka zlomila nogo. Gorski reševalci GRS Koroške so poškodovano oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v SB Slovenj Gradec.

Ob 10.22 se je v gozdu v kraju Strmec pri Sv. Florjanu, občina Rogaška Slatina, pri kolesarjenju poškodovala kolesarka. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so do prihoda reševalcev poškodovanki nudili prvo pomoč in jo prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so jo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 16.25 je na planini Loka pod Raduho, občina Luče, planinca obšla slabost. Posredoval je helikopter LPE z dežurno ekipo GRS iz Brnika, ki je obolelega na kraju oskrbela in prepeljala v Nazarje. Reševalci NMP Mozirje so osebo prevzeli in odpeljali v ZD. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj pristanka in poleta helikopterja.

Ob 19.17 so na Šaleški cesti v Velenju gasilci PGD Velenje iz pokvarjenega dvigala v večstanovanjskem objektu rešili štiri ujete osebe.

Ob 19.52 so na Zlakovški cesti v Zrečah iz traktorja zaradi počene cevi iztekale motorne tekočine v dolžini okoli 170 metrov. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, posipali razlite tekočine z vpojnim sredstvom in očistili cestišče.

Ob 21.58 sta na Mariborski cesti v Celju trčili osebni vozili. Pet oseb se je poškodovalo, dve od teh lažje. Tri poškodovane osebe so reševalci NMP prepeljali v SB Celje. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 22.14 sta v Lazah pri Dramljah v Šentjurju na avtocesti trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, osvetlili kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,905 seconds.