Poštnega roparja prijeli takoj po ropu

29. 01. 2013 16:34

Konjiški policisti so včeraj, takoj po ropu pošte v Slovenskih Konjicah, prijeli 30-letnega oboroženega storilca in mu odvzeli prostost, so sporočili iz PU Celje.

Včeraj, nekaj po 16. uri, je občan poklical na Policijsko postajo Slovenske Konjice in sporočil, da je pred pošto v Slovenskih Konjicah opazil sumljivega moškega. Policisti so nemudoma odšli na kraj in pri begu iz prostorov pošte  zalotili oboroženega zamaskiranega moškega, ki je tik pred tem izvršil rop.

Policisti  in kriminalisti so v nadaljevanju z zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljeni zamaskiran in s sekiro oborožen moški, vstopil v prostore pošte, s sekiro zagrozil uslužbenkam in od njih zahteval denar. Uslužbenke so mu izročile več tisoč evrov. Z ukradenim denarjem  je poskušal pobegniti  s pošte, pri tem pa so ga konjiški policisti prijeli in  z uporabo prisilnih sredstev obvladali ter mu odvzeli prostost.

Osumljeni 30-letni moški ima stalno bivališče prijavljeno v Velenju, neprijavljen pa je že nekaj časa bival v Slovenskih Konjicah.

Osumljenega 30-letnega Velenjčana bodo celjski kriminalisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja  – Rop po 206. členu Kazenskega zakonika 1.

Zaradi suma storitve  morebitnih drugih kaznivih dejanj, kriminalisti in policisti še zbirajo obvestila.

* fotografija je simbolična

Vir: PU Celje

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,948 seconds.