Povratnik kradel in ropal na območju Celja in Žalca


Celjski policisti so v soboto, 24. novembra 2012 odvzeli prostost 30-letniku, za bivanje prijavljenemu na območju Upravne enote Šmarje pri Jelšah, kjer pa dejansko ne prebiva. 30-letnik je osumljen storitve več tatvin, velikih tatvin in roparske tatvine na območju Celja.

30-letnik je v začetku novembra zaključil prestajanje zaporne kazni zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Omenjeni je heroinski odvisnik in se preživlja izključno z denarjem, ki ga dobi s prodajo ukradenih stvari. Biva pa na različnih zapuščenih lokacijah v Celju ali Žalcu.

Takoj po izpustitvi iz zapora je 30-letnik nadaljeval s storitvijo kaznivih dejanj. Od 10. novembra dalje je dnevno izvrševal kazniva dejanja. Najpogosteje je v športnih trgovinah trgovskih centrov kradel različno športno opremo višjega cenovnega razreda, od trenirk, športnih hlač in  jaken. V ostalih prodajalnah na območju Celja in Žalca pa je kradel predvsem komplete britvic. Z omenjenimi tatvinami je storil za dobrih 4.000 € materialne škode.

30-letnik je osumljen tudi drzne tatvine, ko je skrit za zabojniki v grmovju ob stanovanjskem bloku na Prežihovi ulici v Žalcu, pričakal starejšo občanko in ji iz rok iztrgal torbico, v kateri je imela dobrih 150 € gotovine, plačilne in druge kartice ter dokumente.

Celjski policisti so 30-letnika ovadili zaradi suma storitev kaznivih dejanj tatvin, velikih tatvin in roparske tatvin in ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

* Fotografija je simbolična