Požar brunarice pri Dobrni, kjer so za desetino povečali število operativnih gasilcev


Včeraj je nekaj po 7. uri zjutraj v kraju Lokovina pri Dobrni zaradi kratkega stika zagorelo v samostoječi elektro omarici.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je požar razširil na brunarico in poškodoval del konstrukcije. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dobrna so pogasili požar in obvestili elektro podjetje.

Utrinek s sprejema novih operativcev; foto PGDD

Na Dobrni se lahko od nedelje pohvalijo z 79 operativnimi gasilci, saj se jim je pridružilo osem novih, in sicer Nastja, Julija, Tina, Denis, Gal, Janez, Martin in Blaž.

Kot so zapisali na objavi na svojem Facebook profilu so se od pozne jeseni dekleta in fantje izobraževali v programu “Operativni gasilec”, svoje pridobljeno znanje pa pokazali še pred izpitno komisijo.

“Ponosni smo, da naša Gasilska družina postaja vedno večja, hvala vsem mentorjem iz PGD Vojnik, Socka, Lemberg, Frankolovo, Nova Cerkev in Dobrna. Zahvala tudi vodstvu in ožjemu timu GZ Vojnik-Dobrna za vaše neprecenljivo znanje, ki ste ga skupaj s predavatelji prenesli na skupno 44 kandidatk in kandidatov iz naše gasilske zveze,” so še zapisali.

Preberite tudi:

Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 16. 4. 2024