Požar delovnega stroja v Škofji vasi, travniški požar in požar 1,5 ha mešanega gozda


Včeraj je nekaj minut pred poldnevom v Škofji vasi pri Celju zagorel delovni stroj. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je lastnik sam pred prihodom gasilcev z ročnim gasilnim aparatom pogasil začetni požar. Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so s termovizijsko kamero pregledali stroj ter odklopili akumulator.

Ob 12.28 je v Stenici, občina Vitanje, zagorela suha trava in podrast na površini okoli 250 kvadratnih metrih. Požar so omejili in pogasili gasilci PGD Vitanje in PGD Socka.

Ob 17.41 je na Zbelovski Gori, občina Slovenske Konjice, gorelo v gozdu. Gasilci PGD Slovenske Konjice, Zbelovo in Loče so požar pogasili, pregledali širšo okolico požara ter prekopali del gozda. Zgorelo je okoli 1,5 hektarja mešanega gozda.

Ob 19.33 sta v ulici Stari trg v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Velenje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter očistili cestišče.