Požar na domu za ostarele poškodoval dve oskrbovani osebi

06. 03. 2021 12:58

Včeraj ob 18.13 je v Pernovem v občini Žalec zagorelo v eni izmed sob na oddelku za dementne oskrbovance v domu za ostarele. Zaposleni so nemudoma pričeli z evakuacijo in evakuirali 9 oskrbovanih oseb. Posredovali so gasilci PGD Velika Pirešica, Ponikva pri Žalcu, Zavrh pri Galiciji, Žalec, Levec in Gotovlje.

Gasilci so zavarovali so kraj dogodka ter iz požara rešili dve poškodovani oskrbovani osebi, ki sta utrpeli opekline. Reševalci NMP Žalec in Celje so ju oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Gasilci so požar pogasili ter prezračili in pregledali celoten objekt.

Druge nesreče

Ob 10.31 je v Gorici pri Šmartnem v občini Celje zagorelo v podstrešni sobi stanovanjske hiše. Gasilci PGE Celje in PGD Lopata so požar pogasili, odstranili poškodovano pohištvo ter prostore pregledali s termovizijsko kamero.

Včeraj ob 11.29 je v Dobriču, občina Polzela, zagorelo v naravi. Ogenj se je razširil na približno 300 kvadratnih metrov površine. Požar so pogasili gasilci iz PGD Andraž nad Polzelo, PGD Polzela in PGD Ločica ob Savinji.

Včeraj ob 15.45 je na območju Grč, občina Žalec, strela udarila v drevo, ki je pričelo tleti, ogenj pa se je razširil tudi na podrast pod drevesom. Manjši požar so pogasili gasilci iz PGD Šempeter v Savinjski dolini.

Včeraj ob 15.17 je v Frankolovem v občini Vojnik močan veter delno razkril okoli 2 kvadratna metra strehe objekta. Gasilci PGD Frankolovo in PGD Vojnik so zavarovali kraj, očistili strešnike iz cestišče ter s pomočjo teleskopskega dvigala prekril del strehe.

Včeraj ob 16.53 so v naselju Lokrovec, občina Celje, zagorele saje v peči in dimniku objekta. Gasilci iz PGE Celje in PGD Lokrovec-Dobrova so izpraznili kurišče ter prečistili dimniško tuljavo. Tuljavo in okolico so pregledali s termovizijsko kamero. Lastniku so odsvetovali nadaljnje kurjenje do odprave napake.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,060 seconds.