Požar pralnega stroja (foto), reševanje delavca z višine (foto), čelni trk (foto)

112,

Včeraj je ob 8.42 je Steklarski ulici v Rogatcu zagorel pralni stroj v stanovanjski stavbi. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Rogatec požar pogasili, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 12.20 je v Šprajčevi ulici v Žalcu zaradi okvare delovne platforme delavec ostal ujet na višini 10 metrov. Gasilci PGD Žalec so ga s pomočjo avto-lestve rešili iz košare platforme.

Ob 13.13 je v naselju Pongrac v občini Žalec zaradi napake daljnovoda zagorelo v naravi. Požar so pogasili gasilci PGD Griže, delavci elektro podjetja pa so izklopili elektriko in odpravili napako na daljnovodu.

Ob 16.47 je na Zdraviliški cesti v Laškem v reko Savinjo občanu padel invalidski pripomoček. Gasilci PGD Laško so pripomoček pobrali iz reke in ga predali nazaj občanu.

Trk pri Dolah; foto: Amadeja Destovnik / Facebook skupina Promet za Štajersko

Ob 17.05 sta v naselju Dole, občina Šentjur, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so protinaletno in požarno zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli razlite motorne tekočine. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Dodano naknadno (Policijska uprava Celje)

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 17. ure obravnavali v Dolah, na območju Policijske postaje Šentjur. Povzročil jo je 26-letni voznik neregistriranega osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Šentjurja proti Dramljam. 26-letnik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 49-letni voznik osebnega vozila. Le ta se je v trčenju hudo poškodoval.

Ob 17.33 so se v naselju Gabrovnik, občina Slovenske Konjice, vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenske Konjice so pogasili goreče saje, izpraznili peč, prezračili hišo in pregledali objekt s termovizijsko kamero.

Ob 19.01 je v naselju Mestinje v občini Šmarje pri Jelšah zagorelo v kletnih prostorih stanovanjskega objekta. Požar v manjšem obsegu so pogasili gasilci PGD Mestinje in Šmarje pri Jelšah, prezračili prostor ter ga pregledali s termovizijsko kamero.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje