Požar v Velenju podtaknjen

14. 08. 2020 10:50

Včerajšnji požar v garaži stanovanjskega bloka v Velenju je bil podtaknjen, so ugotovili kriminalisti. Danes so še enkrat zagorela tri že včeraj uničena vozila. Vzrok ponovnega vžiga še ni znan.

Včeraj popoldne so policisti in kriminalisti zaključili z ogledom kraja požara na Stantetovi ulici v Velenju, v katerem je zgorelo več vozil. Z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bil požar na neznan način zaneten na osebnem avtomobilu Citroen Xara, od koder se je nato ogenj razširil na sosednja vozila v garaži in druga vozila izven te garaže. Skupaj je bilo tako poškodovanih 11 vozil, zaradi močnega ognja je škoda nastala tudi na objektu.

Skupno škodo ocenjujejo na okoli 100.000 evrov. Policisti in kriminalisti preiskujejo sum kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  Danes okoli pol druge ure zjutraj so ponovno zagorela tri vozila, ki so bila že uničena od prvega požara in pogašena.  Kaj je razlog za ponovni požar bodo policisti in kriminalisti danes ugotavljali z ponovnim ogledom.

foto:PGD Velenje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,202 seconds.