Preglavice z dimnikom in kaminom, reševanje trupla

30. 11. 2022 14:07

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sta včeraj ob 6.44 na Špeglovi ulici v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili pomoč ponesrečeni osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 15.26 so se v Malih Braslovčah, občina Braslovče, vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Braslovče so pogasili goreče saje, očistili in pregledali dimnik. Na kraju je bil prisoten tudi dimnikar.

Ob 16.41 je v naselju Bočna, občina Gornji Grad, zagorela montažna stena za kaminom v stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Bočna, Gornji Grad in Nova Štifta so odprli del montažne stene, pogasili požar in objekt pregledali s termovizijsko kamero. Gasilci so stanovalcem odsvetovali nadaljnjo kurjenje.

Danes je ob 9.34 v bližini naselja Prožinska vas, občina Štore, gasilci PGE Celje, enota potapljačev-reševalcev, na zaprosilo policije potegnili s pomočjo čolna in vrvne tehnike iz sredine struge do rečnega brega zagozdeno truplo.

Ob 11.08 se je na Žički cesti v Slovenskih Konjicah kadilo iz objekta. Gasilci PGD Slovenske Konjice so ugotovili, da se je v enem izmed prostorov iz stene snela cev manjše peči. Gasilci so nato prostor prezračili in namestili nazaj dimniško cev.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
136 queries in 0,802 seconds.