Preiskan rop pošte v Šmartnem v Rožni dolini


Pred časom smo pisali, da je 31. maja 2011 zamaskiran in oborožen moški  oropal  pošto v  Šmartnem v Rožni dolini. Rop je izvršil tako, da je z grožnjami, podkrepljenimi z orožjem, prisilil zaposlenega, da mu je izročil denar, nato pa se je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil in na podlagi ugotovitev s kraja dejanja so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v sodelovanju s policisti Policijske postaje Celje ugotovili, da je storitve omenjenega kaznivega dejanja utemeljeno osumljen petindvajsetletni moški, s stalnim bivališčem na območju Upravne enote Laško, dejansko pa začasno stanujoč na območju Celja.

Osumljenemu petindvajsetletniku so policisti in kriminalisti odvzeli prostost ter mu odredili pridržanje. V času pridržanja so opravili več hišnih preiskav in zasegli več predmetov.

Na podlagi ugotovitev zbranih obvestil in opravljenih hišnih preiskav je bilo ugotovljeno, da je petindvajsetletni moški kmalu po izvršitvi ropa večji del ukradenega denarja porabil za poplačilo svojih dolgov in dolgov svoje prijateljice.

Prav tako je bilo ugotovljeno, da sta osumljenega petindvajsetletnega moškega k izvršitvi tega kaznivega dejanja napeljevala njegova petintridesetletna prijateljica ter njegov devetnajstletni znanec, oba doma iz območja Upravne enote Celje.

Celjski kriminalisti so petindvajsetletnega osumljenca kazensko ovadili zaradi suma storitve  kaznivega dejanja Ropa po členu 206/I KZ-1,  petintridesetletno osumljenko in devetnajstletnega osumljenca  pa zaradi kaznivega dejanja napeljevanja po 37. členu KZ-1 v zvezi kaznivega dejanja Ropa po 206/I KZ-1.

Obvestilo so pripravili v Sektorju kriminalistične policije PU Celje.