Preko omrežja Facebook jo je ogoljufal za slabih 22.000 evrov


Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so v torek, 26. 6. 2012, v popoldanskem času, bili policisti Policijske postaje (PP) Radlje ob Dravi obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja s strani neznanih oseb preko omrežja Facebook. V lanskem letu je 51-letna oškodovanka z Mute (območje Radelj ob Dravi) preko omrežja Facebook navezala stik z neznano osebo, ki se je predstavljala za ameriškega vojaka v Afganistanu. Pod pretvezo, da pride k njej na dopust, mu je preko njegovega neznanega zastopnika nakazovala denarna sredstva, ki naj bi bila namenjena za pomoč in v humanitarne namene. Tako mu je nakazala skupaj 21.926 €.

Policisti PP Radlje ob Dravi so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje pričeli zbirati obvestila in dokaze o storjenem kaznivem dejanju Goljufije (211. člen KZ-1). O ugotovitvah bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

V kontekstu konkretnega primera uporabnike interneta in različnih spletnih omrežij policisti ponovno opozarjajo na spoštovanje določb za varno uporabo interneta in takojšnjih prijav policiji, v kolikor se pojavi sum o možnostih podobnih zlorab.

* fotografija je simbolična