Prevračanje vozila, tragična nesreča, uhajanje plina

08. 08. 2017 08:10

Ob 10.40 je v naselju Zagaj pod Bočem v občini Rogaška Slatina osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Steklarna so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje, ki so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 11.50 so na Jenkovi ulici v Velenju posredovali gasilci PGD Velenje, kjer so zaprli ventil na cevovodu za ogrevanje ter prezračili prostore. Delavci komunalnega podjetja so zamenjali okvarjeni ventil.

Ob 15.21 sta v naselju Tremerje, občina Celje, čelno trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili dve osebi iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Celje in policiji ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Ena oseba je umrla, druga poškodovana oseba pa je bila prepeljana na zdravljenje v SB Celje. Obe vozili sta uničeni.

Ob 18.48 so v Ulici Frankolovskih žrtev v Celju zaznali vonj po plinu. Na kraj so odšli gasilci PGE Celje, ki so ugotovili, da uhaja gospodinjski plin iz jeklenke in štedilnika, pri merjenju plinov v zraku pa so zaznali še povišano koncentracijo ogljikovega monoksida. Posledično so evakuirali stanovalca, prezračili prostore, odstranili jeklenko na prosto in do servisa prepovedali uporabo štedilnika.

polovicka_celje_klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,678 seconds.