Prevrnjen traktor – voznik ukleščen, trk z motoristom, požar gasilo 5 PGD

23. 09. 2020 07:48

Včeraj so ob 2.52 v naselju Arja vas, občina Žalec, goreli hmeljski odpadki. Goreče odpadke so pogasili gasilci PGD Žalec.

Ob 13.05 se je v kraju Lokovica, občina Šoštanj, pri delu v gozdu prevrnil traktor, v katerem je ostal ukleščen voznik. Reševalci NMP Velenje so poškodovanca oskrbeli in ga predali dežurni ekipi HNMP Maribora. Helikopter SV jo je prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ujeto osebi iz traktorja, pomagali pri prenosu do reševalnega vozila in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 18.05 sta v Dobrnežu, občina Slovenske Konjice, sta trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh ponesrečencev, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli razlite motorne tekočine in usmerjali promet. Reševalci NMP Slovenske Konjice so dve poškodovani osebi oskrbeli, eno pa prepeljali v SB Celje.

Ob 19.53 je v kraju Volog, občina Nazarje zagorel gospodarski objekt v izmeri 20×30 kvadratnih metrov. Gasilci iz PGD Šmartno ob Dreti, Bočna, Gorica ob Dreti, Nazarje in Gornji Grad so požar omejili in pogasili. Varovali so ostrešje stanovanjske hiše ter ga pregledali s termo kamero. Požar je uničil približno 60 kvadratnih metrov ostrešja gospodarskega objekta. Na požarni straži bodo ostali gasilci PGD Šmartno ob Dreti.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
131 queries in 0,837 seconds.