Pri prehitevanju povzročil trk in odpeljal

15. 01. 2013 10:08

V bližini avtocestnega počivališča Lopata je v smeri Maribora sinoči okoli pol enajste ure voznik kombiniranega vozila zapeljal iz cestišča in trčil v drevo. Do nesreče je prišlo, ko je neznani voznik neznanega vozila temnejše barvepo prehitevalnem pasu prehiteval vozilo, ki ga je vozil 44-letni voznik. Ko je neznani voznik že skoraj prehitel vozilo 44-letnika, ga je zaneslo v desno, tako da je 44-letni voznik s prednjim levim delom trčil v prednje desno kolo neznanega vozila. Neznani voznik je po trčenju, ne da bi ustavil, odpeljal v smeri proti Celju. Vozilo 44-letnega voznika je odbilo v desno, kjer je najprej zapeljal na začetek varnostne ograje in nato na nabrežino ter trčil v drevo. V prometni nesreči se je huje poškodoval 42- letni sopotnik.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo vse, ki karkoli veste o omenjeni prometni nesreči, da pokličete na telefonsko številko 113.

Nekaj prej, okoli osme ure zvečer, je počilo tudi na cesti Celje-Laško. V trčenju so bila udeležena tri osebna vozila. Dva udeleženca sta bila huje poškodovana, eden pa lažje. Vse so prepeljali v celjsko bolnišnico.

Pri obeh dogodkih so pri zavaroanju prizorišča sodelovali tudi člani Poklicne gasilske enote Celje.

*Na sliki prizor z avtoceste; foto: PGE Celje

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,068 seconds.