Pri urejanju poti naletel na del mine, gorelo na rallyju in tirih

25. 05. 2019 23:59

rp_112logo.jpgOb 10.18 je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP Maribor poletel v Šmartno ob Paki in od tam v UKC Maribor prepeljal težje poškodovano osebo. Gasilci PGD Šmartno ob Paki so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe iz reševalnega vozila v helikopter.

Ob 11.35 je na Marija Gradcu, občina Laško, občan urejal gozdno pot ter pri tem naletel na spodnji del minometne mine, kalibra 81 mm iz obdobja 2. svetovne vojne. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske regije, ki sta kraj dogodka zavarovala nato pa ubojno sredstvo odkopala ter ga odpeljala v ustrezno skladišče.

Ob 11.44 je na Šaleški cesti v Velenju prišlo do onesnaženja cestišča z motornim oljem na razdalji okoli 200 metrov. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka in madež posuli z vpojnim sredstvom.

Ob 13.06 je v Vinski gori, občina Velenje, na AMTK rallyju zagorelo v motornem delu dirkalnega vozila. Gasilci PGD Vinska gora so začetni požar pogasili in pregledali vozilo.

Ob 18.14 se je v Gorici pri Šmartnem, občina Celje, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Poškodovani ni bilo.

Ob 21.05 so v Bukovžlaku, občina Celje, iz neznanega vzroka zagoreli železniški pragovi. Gasilci PGE Celje in PGD Teharje so omejili in pogasili požar ter pregledali okolico.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,678 seconds.