Prijeli 26-letnega odvisnika iz Žalca, ki je kradel po Celju


Celjski policisti so v preteklih dneh odvzeli prostost 26-letnemu Žalčanu,  osumljenemu storitve najmanj dvajsetih velikih tatvin na območju Celja in bližnje okolice. Osumljeni je odvisnik od prepovedanih drog je specialni povratnik kaznivih dejanj premoženjske narave,  zaradi česar je bil v zadnjih letih štirikrat pravnomočno obsojen, so sporočili iz PU Celje.

26-letni Žalčan je osumljen, da je od začetka marca, do začetka novembra letos, storil najmanj dvajset velikih tatvin. Tatvine je izvrševal na izredno predrzen način, kradel je večinoma iz stanovanjskih hiš v Celju in bližnji okolici. V večini primerov je opazoval lastnike hiš in izkoristil njihove krajše odsotnosti, ko so na primer za krajši čas odšli na vrt, oziroma opravljali dela v okolici hiš in pri tem niso zaklenili vrat. V več primerih je v odklenjene hiše vstopil tudi, ko so bili lastniki v hišah.

Kradel je predvsem gotovino, zlatnino in bančne kartice. V nekaterih primerih tudi mobilne telefone. V primerih tatvin bančnih kartic, kjer so imeli lastniki zapisane PIN kode, je uspel v nadaljevanju večkrat tudi dvigniti gotovino na bankomatih. Večino zlatnine je uspel sproti prodati.

Oškodovanim je s tatvinami povzročil za najmanj 20.000 € škode.

Policisti so osumljenemu, poleg predmetov, za katere so dobili prijave oškodovancev, zasegli še nekaj kosov zlatnine, katerih izvor jim še ni poznan. Fotografijo le-teh policisti dodajajo in v primeru, da jih bodo lastniki prepoznali,  prosijo, da se oglasijo na Policijsko postajo Celje.

Ali prepoznate nakit?

Celjski policisti so 26-letniku, s stalnim bivališčem v Žalcu, kjer ne prebiva, v preteklih dneh odvzeli prostost in ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Vir in foto: PU Celje