Prijeli voznika, ki je poleti ilegalno prevažal 13 Pakistancev in jih nato pustil v pokvarjenem vozilu na avtocesti


Policisti so prijeli voznika, ki je avgusta letos v Slovenijo ilegalno pripeljal 13 Pakistancev in jih v nečloveških razmerah zapustil v pokvarjenem osebnem vozilu na avtocesti, so sporočili s Policijske uprave Celje.

30. avgusta letos so bili policisti obveščeni, da je na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim, zaradi okvare obstalo osebno vozilo znamke Audi Q7.

Policista Postaje prometne policije Celje sta ob prihodu na kraj ugotovila, da je bilo v vozilu skritih 13 državljanov Pakistana, ki so bili dobesedno nagneteni v zadnjem delu osebnega vozila. Voznik, ki jih je ilegalno pripeljal v Slovenijo, je s kraja pobegnil, ko je vozilo zaradi okvare obstalo.

Voznik naj bi državljane Pakistana naložil na območju Republike Hrvaške in jih ilegalno pripeljal v Republiko Slovenijo. Namenjeni so bili v Italijo.

Pakistanski državljani so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enemu so pomoč na kraju nudili reševalci, zaradi slabega zdravstvenega stanja so ga v nadaljevanju odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli.

Državljane Pakistana so po izvedenih postopkih policisti odpeljali v Azilni dom v Ljubljano, o pobeglem vozniku pa so zbirali obvestila. V sredo, 15. decembra 2021, so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Gre za 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine. Ker je nezakonito, proti plačilu in v človeka nevrednih razmerah, po ozemlju Republike Slovenije prevažal 13 državljanov Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop ali bivanje v Republiki Sloveniji, ga bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za storjeno kaznivo dejanje mu grozi od tri do petnajst let zapora in denarna kazen.