Prijeta trojica preprodajalcev drog – dva iz območja Celja

16. 06. 2017 16:35

Včeraj so policisti in kriminalisti na območju Celja, Ljubljane in Kranja izvedli več hišnih preiskav zaradi suma storitve kaznivih dejanj povezanih s prometom s prepovedanimi drogami. Trem osebam je bila odvzeta prostost.

Po podatkih Policije gre za 51-letnega državljana Bosne in Hercegovine z območja Celja, ter 43
in 33 let stara moška, slovenska državljana, doma iz Ljubljane in Celja. 51-letnik naj bi bil sicer stari znanec Policije in v Celju dobro poznan po preprodaji heroina ter drugih kriminalnih dejanjih.

Kriminalisti so preiskavo izvajali na podlagi obvestil in v sodelovanju s tujimi varnostnimi in pravosodnimi organi – predvsem italijanskimi.

Z različnimi preiskovalnimi aktivnostmi, tudi prikritimi preiskovalnimi ukrepi, ki so potekali od sredine lanskega leta je bilo ugotovljeno, da so osumljeni sodelovali v širše organizirani kriminalni  združbi. Ta je delovala na širšem evropskem prostoru, ter bila organizirana za transport in preprodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina.

Osumljeni so med drugimi že lani maja sodelovali pri nabavi in transportu približno 47 kilogramov prepovedane droge kokain, a je bila droga slovenskemu državljanu zasežena v Milanu v Italiji. Droga je bila namenjena v Slovenijo. Že takrat je bil slovenski državljan obsojen na 8 letno zaporno kazen.

Tudi tokrat bodo osumljeni kazensko ovadeni   zaradi suma storitve kaznivega dejanja
Neupravičena proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami, za kar jim grozi od 5. do 15. let zapora.

Osumljeni bodo že danes privedeni k preiskovalnemu  sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,772 seconds.