Prometne nesreče v Štorah, Prožinski vasi in Vizorah, v Celju ogenj zajel kabino tovornega vozila (foto)


Po poročanju PU Celje, Uprave RS za zaščito in reševanje in PGE Celje se je včeraj se je na celjskem zgodilo več prometnih nesreč, med drugim v Prožinski vasi in Štorah, danes zgodaj zjutraj pa v Vizorah v občini Dobrna.

Prometna nesreča v Prožinski vasi se je zgodila nekaj pred 16. uro, zaradi odstranjevanja posledic  pa je bila cesta skoraj dve uri zaprta.

Prometno nesrečo je povzročil 55-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Celju in je  v blagem levem ovinku v Prožinski vasi zapeljal na  nasprotni vozni pas in trčil v  osebno vozilo, s katerim je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 70 letni voznik. 55-letni voznik se je v prometni nesreči huje poškodoval, 70- letni pa lažje.

Včeraj ob 20.04 sta trčili dve osebni vozili v naselju Teharje. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Celje.

Gasilci PGE Celje so protipožarno in protinaletno varovali kraj nesreče ter cestišče počistili z vpojnimi sredstvi. Promet je v času nesreče bil močno oviran.

Ob 13.37 je zagorelo tovorno vozilo na Bežigrajski cesti v Celju. Ogenj, ki je v celoti uničil kabino vozila so pogasili poklicni gasilci PGE Celje ter odklopili akumulator.

Danes zjutraj ob 5.46 sta v Vizorah v občini Vojnik trčili osebni vozili. V nesreči je bila ena oseba poškodovana, ki so jo iz vozila rešili gasilci PGE Celje in ji nudili pomoč do prihoda reševalcev. Gasilci so še protinaletno in protipožarno varovali kraj nesreče in očistili razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom.

(Foto: PGE Celje)