Razburjeni bolnik v bolnišnici Celje napadel zdravnika in medicinsko sestro: zlomljen nos in poškodovana roka


Ob menjavi izmene v sredo dopoldne je v na celjski urgenci razburjeni bolnik poškodoval dva zaposlena, je na današnji okrogli mizi Slovenske medicinske akademije z zbranimi delil v.d. strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje, Radko Komadina. Po poročanju STA dogodek preiskuje policija.

Bo pričevanju Komadine je bolnik, ki ni bil resno bolan, v sredo zjutraj nezadovoljen s podatkom, da poteka predaja nočne izmene dopoldanski izmeni v urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje. Šlo naj bi za zdravnika in medicinsko sestro. V jezi je bolnik enemu zaposlenemu lažje poškodoval roko, drugemu pa je s čelnim udarcem zlomil nos, nakar je iz bolnišnice pobegnil.

Policija je za STA potrdila, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe.

Anonimka o slabih razmerah v celjski bolnici

Spletni portal RTV Slovenija pa je danes poročal o anonimnem pismu, ki naj bi zaokrožilo v javnosti, ki vodstvu celjske bolnišnice očita domnevne kršitve v povezavi z izvajanjem nujne medicinske pomoči. Kot trdijo anonimneži v pismu, naj bi bila tamkajšnja reševalna vozila  iztrošena in se posledično kvarijo, zato naj bi občasno najemali prav tako zastarela vozila zasebnih reševalnih služb. Zaradi tega naj bi bila ogrožena varnost bolnikov, ki so obravnavani na terenu.

S celjske bolnišnice so za MMC sporočili, da obžalujejo način anonimnega izpostavljanja posameznih vsebin in strokovnih področij v javnosti in da teh navedb javno ne bodo komentirali. Bodo pa z ustreznimi  podatki, dokazili in obrazložitvami odgovorili vsem institucijam, ki bodo anonimno pismo obravnavale.

R. Č.