Razglašena velika požarna ogroženost – kurjači ne odnehajo

29. 03. 2017 14:42

Po veliki požarni ogroženosti je Agencija Republike Slovenije za okolje za območje Savinjske razglasila visoko, a se kot kaže nekateri na to požvižgajo. Poleg požarov v naravnem okolju je ponoči zagorelo tudi v kurilnici.

Sinoči je ob 20.10 v Lesičnem, občina Kozje, prišlo do požara v mešanem gozdu. Posredovali so gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje in Kozje, ki so požar na površini približno 1.500 kvadratnih metrov omejili in pogasili. Policisti v omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Danes je ob 0.28 v Šmarjeti pri Celju, občina Celje, zagorelo v objektu kurilnice, tik ob stanovanjskem objektu. Ogenj je zajel streho objekta in se po fasadi razširil še na ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas, ki so požar omejili in pogasili ter pregledali oba objekta. Požar je močno poškodoval kurilnico ter fasado in približno dva kvadratna metra ostrešja stanovanjske hiše.

Ob 10.49 je ob Cesti na Ostrožno v Celju zagorela suha trava in grmičevje. Celjski poklicni gasilci so požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov omejili in pogasili.

Ob 14.05 je zagorelo odpadno vejevje v manjšem gozdu v bližini objekta na Cesti III v Velenju. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so požar pogasili.

Ob 20.32 je ob obvoznici v Mozirju občan po kurjenju pustil nenadzorovano kurišče. Posredovali so gasilci PGD Mozirje in ogenj preventivno pogasili ter zalili z vodo.

tecaj-samoob-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
187 queries in 0,546 seconds.