Reševanje iz zaklenjenega vozila, potresni sunek, uhajanje plina

17. 11. 2018 09:31

rp_112logo.jpgVčeraj so ob 14.36 na Mariborski cesti v Celju posredovali gasilci PGE Celje, ki so s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, v katerem se je nahajal otrok in ga predali staršu.

Ob 15.12 so po podatkih Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,4 v bližini Radeč, 46 km vzhodno od Ljubljane.Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Radeč in širše okolice. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Danes je ob 9.13 v Pristovi, občina Dobrna, v kuhinji objekta prišlo do uhajanja plina iz plinske jeklenke, pri čemer je zagorela gumijasta plinska napeljava. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Dobrna, ki so zaprli dovod plina, iz objekta odnesli plinsko jeklenko ter opravili meritve prisotnosti plina v prostoru. Ogenj je že, pred prihodom gasilcev, pogasil delavec v kuhinji. Gasilci so nato še prezračili prostore.

tvoj-bodoci-bivsi-celje-klik

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,897 seconds.