Rezultati poostrenega nadzora tovornih vozil: od kršitev s področja socialne zakonodaje do pijanega voznika tovornjaka (foto)

18. 05. 2018 15:24

Policisti Postaje prometne policije Celje so v zadnjih dneh opravljali poostreno kontrolo v cestnem prometu na avtocesti.

Cilj nadzora je bilo ugotavljanje manipulacij nad zapisovalnimi napravami v tovornih vozili, tehnična urejenost vozil, spoštovanje pravil pravilnega nalaganja in zavarovanja tovora ter nadzor izrednih prevozov ter prevoza nevarnega blaga in odpadkov v cestnem prometu.

Ustavili in kontrolirali so sedemindvajset tovornih vozil. Pri trinajstih ustavljenih vozilih so ugotovili trideset kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti ter kršitve v zvezi prevoza tovora.

Prav tako so ugotovili, kršitve povezane s prevozom nevarnega blaga, izrednega prevoza in prevoza odpadkov.

V enem primeru je beloruski voznik tovornega vozila s priklopnikom vozil pod vplivom alkohola.

Policisti so v nadzoru ugotovili tudi hujšo kršitev pri prevozu nevarnega blaga. Hrvaški voznik tovornega vozila namreč med vožnjo ni ustrezno zavaroval nevarnega blaga. Poleg tega tudi ni posedoval zahtevane dokumentacije za opravljanje tovrstnega prevoza.

Pri turškem vozniku tovornega vozila pa so policisti ugotovili več hujših kršitev s področja časa trajanje vožnje, vožnje brez voznikove kartice ter nepravilno naloženega in zavarovanega tovora.

Vsem kršiteljem so policisti izdali plačilne naloge in izrekli globe, dvema pa so začasno odvzeli vozniški  dovoljenji. Zaradi določenih kršitev so policisti uvedli tudi prekrškovne postopke zoper odgovorne in pravne osebe.

 

PU Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 1,474 seconds.