S helikopterjem po planinca, otrok zaklenjen v avtu, reševanje iz dvigala

09. 07. 2020 07:40

Včeraj je ob 10.57 na območju Velikega Rogatca, občina Luče ob Savinji, obstal planinec. Posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS na krovu ga je prepeljala do najbližje kmetije, kjer so ga prevzeli gorski reševalci GRS Celje in ga z osebnim vozilom prepeljali v dolino.

Ob 16.07 je v Pristavi pri Mestinju, občina Podčetrtek, osebno vozilo zapeljalo s ceste na travnik. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Pristava pri Mestinju so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah, ki so voznika prepeljali v SB Celje.

Ob 17.00 se je na Goriški cesti v Velenju otrok zaklenil v osebnem vozilu. Gasilci PGD Velenje so s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila.

Ob 18.06 so na Koželjskega ulici v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom iz dvigala rešili eno osebo in obvestili serviserja dvigal.

Ob 18.55 so v počitniškem naselju ob Koroški cesti v Velenju gasilci PIGD Premogovnik Velenje razžagali in odstranili drevo, ki je ogrožalo bližnji objekt.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,611 seconds.