Sebastien Abramov pravnomočno obtožen umora Žalčanke Sare Veber

11. 04. 2021 19:39

Celjsko sodišče naj bi po neuradnih informacijah sprejelo odločitev glede obtožnice zoper Sebastiena Abramova, ki je obtožen umora svojega tedanjega dekleta Sare Veber. Ustreljena je bila 15. marca 2015 v dnevni sobi na njenem domu na Pernovem pri Žalcu.

Obtožnica državnega tožilstva, ki Sebastiena Abramova (v času umora se je imenoval še Sebastijan Colarič) bremeni umora iz nizkotnih nagibov, naj bi tako postala pravnomočna.

Obtožnica državnega tožilstva zoper Sebastiena Abramova, ki je bila na celjsko sodišče vložena decembra lani in Abramova bremeni umora tedaj še ne 25-letne Sare Veber na zahrbten način, je po informacijah Večera postala pravnomočna. Abramovu grozi vsaj 15 let zapora.

Sara je umrla pod strelom iz polavtomatske puške, ki naj bi se po trditvah Abramova sprožila po nesreči medtem, ko je orožje čistil. Kriminalisti so dogodek najprej obravnavali kot tragično nesrečo, a so nove informacije, ki so jih dobili po razkritju afere “odrezana roka”, spremenile tok preiskave. Kriminalisti so tako po preiskavi primera maja 2019 Abramova kazensko ovadili zaradi umora iz koristoljubja na grozljiv in zahrbten način. Med preiskavo, ki je na celjskem sodišču trajala poldrugo leto, se je sicer zapletlo še okoli zvočnih posnetkov pogovorov med Vebrovo in Abramovim, ki so bremenili obtoženega. Njegov zagovornik Mitja Pavčič je namreč zahteval izločitev teh dokazov in tudi uspel. Višji sodniki so tako iz sodnega spisa izločili zvočne posnetke pogovorov med Vebrovo in Abramovom. Kot še pišejo v Večeru, naj bi posnetki dokazovali, da se je Abramov ukvarjal z nezakonitimi posli. V posnetkih pogovorov, ki jih je Vebrova zaradi lastne varnostri hranila na računalniku in so jih med preiskavo odkrili kriminalisti, naj bi Vebrova od Abramova zahtevala, da se z nezakonitimi posli neha ukvarjati, sicer ga bo zapustila in prijavila policiji. Abramov naj bi Vebrovi zaradi tega grozil, da se ji bo zgodilo nekaj hudega. Grožnje je kot kaže naposled res uresničil in vse skupaj predstavil kot nesrečo.

Abramov trenutno v priporu zaradi goljufij

Abramov je sicer trenutno v celjskem priporu zaradi afere “odrezana roka”, pri čemer naj bi na nezakonit način skušal pridobiti več kot milijon evrov zavarovalniške odškodnine. Znano je, da naj bi svoje sedanje dekle prepričal, da si odreže roko, s čimer bi unovčil zavarovalne premije, ki jih je sklenil pred dejanjem. Zaradi tega je bil nepravnomočno obsojen na tri leta zapora.

Na pravnomočnost čaka še ena obtožba Abramova povezana z domnevno goljufijo Sarinih staršev. Ti naj bi namreč v času, ko sta bila s Saro par, za njega vzeli 17.000 € posojila za nakup avtomobila, vendar je nato vrnil le tisoč evrov. V tem primeru je bil Abramov na prvi stopnji obsojen na leto in štiri mesece zapora.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 5,615 seconds.