Šestošolka s Celjskega zaradi vrstniškega nasilja storila samomor

17. 05. 2022 22:46

Tragediji na eni izmed osnovnih šol na Celjskem je botrovalo vrstniško nasilje, ki je šestošolko pripeljalo do odločitve, da konča svoje življenje. Tragični dogodek, ki se sicer ni zgodil v šolskih prostorih, so potrdili tudi v vodstvu šole.

Po poročanju več medijev, naj bi prejšnji teden šestošolka, zaradi medvrstniškega nasilja, storila samomor. Po neuradnih podatkih naj bi bila šestošolka žrtev vrstniškega nasilja in šikaniranja že dlje časa. Ob tem se postavlja vprašanje, zakaj okolica in nihče izmed pristojnih na to ni odreagiral pravočasno.

Na PU Celje zaradi varovanja osebnih podatkov informacij ne dajejo. Policija pa ob tem vse mladoletnike, žrtve vrstniškega nasilja, poziva, naj o tem ne molčijo in o vsakem nasilju takoj seznanijo starše ali skrbnike, učitelje ali pa se zaupajo prijateljem. O zadevi naj nemudoma seznanijo tudi policiste. Le na ta način se lahko takoj ukrepali zoper nasilneže – več na to temo lahko preberete na spletni strani policije.

Po neuradnih informacijah naj bi se tragedija zgodila na osnovni šoli v Laškem.

  • Klic v duševni stiski 01 520 99 00, vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj.
  • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123, 24 ur na dan, vsak dan. Klic je brezplačen.
  • Društvo SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja 080 11 55, od ponedeljka do petka med 12. in 22. uro; ob sobotah, nedeljah in praznikih med 18. in 22. uro.
  • Tom telefon za otroke in mladostnike 116 111, vsak dan med 12. in 20. uro. Klic je brezplačen.
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 3,639 seconds.