Sinočnje neurje podiralo drevesa in razkrivalo strehe

06. 07. 2018 07:19

Včeraj se je ob 18.49 na cesto Radeče-Jagnjenica v občini Radeče podrlo drevo. Gasilci PGD Radeče so podrto drevo razžagali in odstranili.

Ob 19.05 so v Marijini vasi, občina Laško, gasilci PGD Jurklošter podrli, razžagali in odstranili drevo s cestišča.

Ob 19.10 je občino Šentjur zajelo neurje z močnim nalivom in vetrom. Gasilci PGD Planina pri Sevnici, so v Prapretnem iz kletnih prostorov stanovanjske hiše in iz industrijskega objekta izčrpali meteorno vodo. Prav tako so posredovali zaradi močnega vetra v Tajhtah kjer so zaščitili odkrito streho stanovanjske hiše s folijo, v Planinski vasi pokrili streho s kritino ter v Visočah, kjer je veter prestavil leseni del hleva, podprli leseno konstrukcijo s stebri ter odmaknili kmetijske stroje na varno. Gasilci PGD Šentjur so posredovali v Kamenem in na Cesti Valentina Orožna, kjer so pokrili odkriti stanovanjski hiši ter v bližini naslova Na Lipico so razžagali in odstranili drevo, ki se je podrlo na pešpot in kolesarsko stezo.

Ob 19.27 se je na cesti Loka pri Žusmu proti Spodnjim Tinskem podrlo drevo. Gasilci PGD Loka pri Žusmu so drevo podrli, razžagali in ga odstranili s cestišča.

Ob 19.30 je na Svibnem v občini Radeče močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Svibno, ki so streho pokrili nazaj.

Ob 19.39 je občino Šmarje pri Jelšah zajelo močno neurje z nalivom in vetrom. Gasilci PGD Sladka Gora so posredovali v Polžanski vasi, kjer so črpali meteorno vodo iz dveh stanovanjskih objektov in dveh silosov ter očistili dvorišča in odtoke. Posredovali so še gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, Šentvid pri Grobelnem in Sveti Štefan, ki so nudili pomoč občanom pri prekrivanju streh in odstranjevanju podrtih dreves.

*foto: KS Planina pri Sevnici

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 0,545 seconds.