Smrdelo po plastiki, helikopter na Menino, gorela drevored in hmeljske pleve

24. 02. 2019 18:22

rp_112logo.jpgDanes se je ob 9.43 v Opekarniški ulici v Celju v objektu širil vonj po prežgani plastiki. Gasilci PGE Celje in PGD Celje – Gaberje so zavarovali kraj dogodka, odklopili elektromotor klimatske naprave iz omrežja in s tem preprečili nadaljnje tlenje izolacije električne napeljave.

Ob 11.17 si je na Menini, občina Gornji Grad, smučar pri turnem smučanju zlomil nogo. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu združene ekipe Gorske reševalne službe in Helikopterske nujne medicinske pomoči iz Brnika je dostopila do poškodovanega, ga oskrbela in prepeljala v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 12.05 je na Donački gori, občina Rogatec, občanu pri kurjenju ogenj ušel izpod nadzora in zajel približno 500 kvadratnih metrov travnika in mešanega gozda. Gasilci PGD Donačka gora, Rogatec in Dobovec pri Rogatcu so požar pogasili.

Ob 13.42 je v Debru, občina Laško, pri vzdrževalnih delih pričelo tleti v zračnem mostu stanovanjskega objekta. Tlenje je omejil že lastnik, gasilci PGD Laško in Rečica pa so zadevo dokončno sanirali ter s termovizijsko kamero pregledali ostrešje.

Ob 16.40 je na pokopališču v Preboldu gorel drevored cipres. Gasilci PGD Prebold so požar pogasili. Gorele so ciprese na dolžini 20 metrov.

Ob 17.54 je v naselju Ložnica pri Žalcu, občina Žalec, gorelo na polju. Gasilci PGD Žalec so požar hmeljskih plev v izmeri 450 kvadratnih metrov pogasili in prekopali požarišče.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,725 seconds.