Smrt v nesreči pri čiščenju vejevja pod daljnovodom

04. 01. 2017 18:07

Danes je na seznamu intervencij, ki jih zbira Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje tudi tragična vest, saj je v Rakovcu nad Vitanjem prišlo do delovne nesreče s smrtnim izidom.

Ob 7.00 sta na regionalni cesti v Okonini, občina Ljubno, trčila osebno vozilo in traktor. Posredovali so gasilci PGD Okonina in Nazarje, ki so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policistom pri usmerjanju prometa. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.26 se je v Rakovcu, občina Vitanje, pri čiščenju dreves in vejevja pod daljnovodom pripetila delovna nesreča. Domnevno naj bi električni udar poškodoval delavca, ki je na kraju obležal neodziven, prisotni na kraju pa so pričeli z oživljanjem. Posredovali so gasilci PGD Vitanje, ki so nudili pomoč pri oživljanju z AED do prihoda reševalcev NMP Slovenske Konjice. Kljub hitremu odzivu in trudu vseh sodelujočih je oseba umrla na kraju dogodka. Okoliščine nesreče preiskujejo policisti.

Ob 11.10 so v Zabukovici, občina Žalec, občani opazili močno iztekanje goste sive tekočine v gojitveni potok Artišnica. Na kraj dogodka so odšli gasilci PGE Celje, policisti, predstavniki Ribiške družine Šempeter, Vodogospodarskega podjetja VGP Drava Ptuj in ribiški inšpektor, ki so ugotovili, da je zaradi vrtanja vrtine za potrebe ogrevanja prišlo do močnega izpusta laporne zemljine, ki je popolnoma prekrila dno potoka v njegovi celotni dolžini in širini od vira onesnaženja. O dogodku je bila obveščena tudi okoljska inšpekcija, možno sanacijo in način izvedbe pa bodo ugotovile pristojne službe.

Ob 14.50 je v naselju Podgora v občini Šmartno ob Paki osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drog javne razsvetljave. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovancema do prihoda reševalcev NMP Velenje. Dve poškodovani osebi so reševalci prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,937 seconds.