Smrtna nesreča motorista – 19-letnik trčil v 64-letnika, uhajanje ogljikovega monoksida

28. 10. 2018 10:49

Včeraj je ob 15.39 v Vezovju, občina Šentjur, prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in motorist. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri oživljanju do prihoda reševalcev, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi sanirali razlite motorne tekočine in počistili cestišče. Poškodovana oseba je kljub hitremu posredovanju umrla na kraju dogodka.

Prometna nesreča se je zgodila na relaciji Šentjur–Planina pri Sevnici. V Vezovju je v 64-letnega motorista trčil 19-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Planine pri Sevnici. Med prehitevanjem vozila pred seboj je trčil v motorista, ki je pravilno pripeljal nasproti. Zaradi posledic prometne nesreče je 64-letni motorist umrl na kraju nesreče.

To je že letošnja 12. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo 16 ljudi.

Ob 17.52 je v Veliki Pirešici, občina Žalec, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Žalec in Celje so 6 poškodovanih oseb prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico, dve osebi pa bosta pomoč iskali naknadno sami.

Ob 19.16 se je v Grižah v občini Žalec v stanovanju sprožil detektor za ogljikov monoksid. Gasilci PGD Griže in PGE Celje so zavarovali kraj, opravili meritve nevarnih plinov ter prezračili in pregledali prostore. Prepovedali so kurjenje v etažni peči do prihoda dimnikarja. Reševalci NMP Žalec so dve osebi, ki sta bili v stanovanju pregledali. Reševalci NMP Celje pa so eno osebo odpeljali v SB Celje.

Ob 21.48 je na Trški cesti v Podčetrtku voznik z osebnim vozilom med obračanjem vozila zapeljal s cestišča in obstal na brežini. Gasilci PGD Podčetrtek so vozilo s tehničnim posegom potegnili nazaj na cesto.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 0,711 seconds.