Sneg polomil številna drevesa (dopolnjeno), zdrsi, trčenje v snežni plug

09. 12. 2017 09:42

Včeraj so ob 19.10 v Kavčah, občina Velenje, zagorela drva v kurilnici stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Velenje in Šentilj, ki so pogaili požar, s termovizijsko kamero pregledali prostore in prezračili objekt. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 21.50 je v Spodnjem Negonju, občina Rogaška Slatina, meteorna voda poplavila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Rogaška so izčrpali vodo in preprečili nadaljnje poplavljanje objekta.

Ob 23.09 je v ulici Karla Volka v Štorah osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGE Celje so ga s tehničnim posegom izvlekli iz jarka nazaj na cestišče.

Ob 23.22 je v kraju Lokovica občina Šoštanj, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Velenje so ga s pomočjo avtovitla izvlekli iz jarka nazaj na cestišče.

Ob 23.38 se je na Udarniški cesti v Štorah osebno vozilo zaletelo v snežni plug. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč reševalcem NMP Celje in policiji. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana v SB Celje.

Danes je ob 2.00 območje občine Šmarje pri Jelšah zajelo močno sneženje. Gasilci PGD Sveti Štefan in Šentvid so odstranili drevesi z lokalnih cest in sprostili promet.

Ob 2.51 so v Lopatniku, občina Velenje, gasilci PGD Velenje odstranili podrto drevo.

Ob 3.10 so na cesti Loče–Ponikva, na Lipoglavu, občina Slovenske Konjice, gasilci PGD Loče odstranili podrto drevo ter omogočili prevoznost ceste.

Ob 4.14 se je v Malih Dolah, občina Vojnik, zaradi močnega sneženja podrlo drevo preko lokalne ceste. Posredovali so gasilci PGD Vojnik, ki so odstranili drevo in sprostili promet.

Ob 5.35 je na cesti v Zgornji Pristavi v občini Slovenske Konjice padlo drevo. Gasilci PGD Slovenske Konjice so drevo razžagali in odstranli.

Ob 5.40 so na območju Šmartnega v Rožni dolini, občina Celje, zaradi visokega snega zdrsnila tri osebna vozila. Gasilci PGD Šmartno v Rožni dolini so s tehničnim posegom izvlekli vozila iz jarka.

Ob 5.44 se je zaradi močnega sneženja podrlo drevo na cesto Prebold–Marija Reka, občina Prebold. Gasilci so odstranili drevo in sprostili promet.

Ob 5.58 se je na cesto v Parožu, občina Dobrna, preko cestišča podrlo šest dreves. Gasilci PGD Dobrna so podrto drevje razžagali in odstranili.

Ob 5.58 se je na Ulici Ivanke Uranjekove v Celju na stanovanjski blok podrlo drevo in poškodovalo okno stanovanja v zgornjem nadstropju. Gasilci PGE Celje so drevo odstranili.

Ob 6.00 so na relaciji Slovenske Konjice–Bezina pri odcepu za Vešenik s cestišča zdrsnila tri osebna vozila. Gasilci PGD Slovenske Konjice so jih s tehničnim posegom izvlekli iz jarka.

Ob 6.14 se je v Jezercah, občina Dobje, na cesto Šentjur–Planina zaradi močnega sneženja podrlo več dreves. Posredovali so gasilci PGD Dobje, ki so odstranili drevesa in sprostili promet.

Ob 7.06 je v Zgornji Kostrivnici, občina Rogaška Slatina, pod težo snega preko vozišča padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Kostrivnica. Drevo so razžagali in odstranili z vozišča.

Ob 7.26 je na cesti Velenje – Arja vas v Vinski Gori v občini Velenje osebno vozilo trčilo v most. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP. Reševalci NMP Velenje so eno osebo oskrbeli na kraju.

Ob 9.50 so v Laški vasi pri Štorah v občini Štore gasilci PGD Štore s ceste odstranili dve podrti drevesi.

Ob 10.07 je na Ilirski poti v Zrečah osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj in s tehničnim posegom potegnili vozilo na cesto. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 11.20 se je v Škednju v občini Slovenske Konjice med vožnjo na osebno vozilo podrlo drevo. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj, odklopili akumulator, s tehničnim posegom odstranili drevo z vozila in očistili cestišče. Poškodovano osebo so svojci odpeljali na pregled v ZD Slovenske Konjice.

Ob 12.04 si je na Stenici v občini Vitanje pri pluženju snega s traktorjem občan poškodoval nogo. Posredovali so gasilci PGD Vitanje in reševalci NMP Slovenske Konjice. Poškodovanca so oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,761 seconds.