Sneg povzroča preglavice na cesti: na štajerski avtocesti se je prevrnil rešilec (foto)

22. 02. 2018 15:13

nesreca-avtocestaDanašnje sneženje je na cestah na našem območju povzroča kar nekaj preglavic. Kljub temu, da so plužne enote popolnoma aktivirane, pa so na nekaterih cestah vozne razmere zaradi sneženja še vedno otežene.

Večja previdnost na cestah zaradi sneženja velja še najmanj danes in jutri, ko naj bi sneženje počasi ponehalo.

Na štajerski avtocesti se je pred predorom Jasovnik v smeri proti Vranskem prevrnilo reševalno vozilo, v katerem so bile v času nesreče tri osebe. Voznik je pri menjavanju prometnih pasov izgubil nadzor nad vozilom in trčil v betonsko odbojno ograjo.

Zaradi poledenelega vozišča je promet oviran na cesti Zidani most – Rimske Toplice, kjer so na klancu obstala tri tovorna vozila.

Zaradi prometne nesreče med kombiniranim in osebnim vozilom je bila krajši čas zaprta cesta med Radljami in Muto. V trčenju je prišlo samo do materialne škode.

Zaradi trčenja kombiniranega in osebnega vozila na relaciji med Grobelnim in Šentjurjem je promet krajši čas potekal izmenično enosmerno. pluzenje-ceste-snegCesta je sedaj že prevozna. V nesreči se je poškodovalo več oseb.

Nesreča zaradi snežnih razmer se je zgodila tudi na relaciji Mozirje – Šentrupert, malo pred križiščem za Parižlje v Braslovčah. Nekaj pred pol sedmo uro zjutraj je avtobus na katerem so bili dijaki, zapeljal s ceste na njivo. Na srečo ni bil nihče poškodovan. Nastala je zgolj materialna škoda in zamuda v šolo. Po dijake je namreč kasneje prišel drug avtobus in jih prepeljal na kraj šolanja.

Poleg omenjenih se je to jutro zgodilo še nekaj  drugih prometnih nesreč, ki pa so imele za posledico zgolj materialno škodo.

Policija je na našem območju že včeraj obravnavala osemnajst prometnih nesreč. Razen dveh, v  katerih sta se dve osebi lažje poškodovali, pa so se tudi te končale z materialno škodo.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,064 seconds.