Snežni plaz zasul dve osebi, poškodba pri sankanju

28. 12. 2020 07:12

Včeraj se je ob 11.26 na območju Okrešlja v občini Solčava sprožil snežni plaz, ki je zasul dve osebi. Ena zasuta oseba se je sama rešila. Drugo so rešili iz plazu, bila je slabo odzivna. Poškodovani so nudili pomoč prisotni na kraju. Gorski reševalci GRS Celje in ekipa HNMP z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske so poškodovano oskrbeli, z vitlom potegnili v helikopter in prepeljali v SB Celje. Dežurna ekipa HNMP iz Brnika je še eno poškodovano osebo s helikopterjem odpeljala iz Okrešlja v Logarsko dolino. Gorski reševalci GRS Celje, GRS Tržič in GRS Maribor so z lavinskimi psi preventivno sondirali območje plazu.

Ob 12.43 je na avtocesti med Tepanjem in Dramljami v občini Slovenske Konjice osebno vozilo zapeljalo s ceste po brežini. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ene poškodovane osebe.

Ob 14.28 se je v naselju Čreta v občini Vransko pri sankanju poškodovala oseba. Posredovali so gasilci PGD Vransko, Tešova in Prekopa-Čeplje-Stopnik, ki so osebo imobilizirali ter jo z nosili prenesli v dolino, do reševalnega vozila, kjer so jo prevzeli reševalci NMP.

Ob 14.41 je v Lahovem Grabnu v občini Laško puščala voda v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Jurklošter so zaprli glavni ventil, počistili razlito vodo in začasno zatesnili napeljavo.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,015 seconds.