“Španca” prevažala “pojočo travico”

21. 08. 2017 14:23

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Policijske uprave Celje so v četrtek na avtocestnem počivališču Zima  ustavili voznika osebnega vozila  španskih  registrskih  številk. Vozilo je vozil 26-letni Romun, poleg njega je bil še sopotnik, prav tako Romun, star 29 let.

Pri  kontroli dokumentov, potnikov in vozila sta policista na zadnjih sedežih vozila  zaznala  večjo  izboklino,  zato sta voznika in sopotnika pozvala, da odstranita tekstilno prevleko sedeža. Ob odstranitvi prevleke sta  policista videla, da je bil namesto sedežnega polnila v sedežu večji zavoj  s  prepovedano drogo konopljo. V zavoju je bilo dobrih 70 dkg konoplje. Vonj konoplje sta skušala Romuna prikriti s kavno usedlino, ki sta jo zapakirala v vrečke okoli konoplje.

Pri  preiskavi vozila naslednji dan, so v vozilu našli še več zavojev konoplje. Skupaj so našli in zasegli  dobre  tri  kilograme konoplje. Prepovedana droga, ki sta jo prevažala Romuna, je bila namenjena nadaljnji prodaji.

Oba romunska državljana so v soboto s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in  promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in  predhodnimi sestavinami  za  izdelavo  prepovedanih drog privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor.

vucko-polovicka

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 1,193 seconds.