Srbski državljan po avtocesti vozil s skoraj tremi promili alkohola v krvi


Minuli konec tedna so policisti na območju Policijske uprave Celje izvedli dva večja poostrena nadzora cestnega prometa s poudarkom na kontroli psihofizičnega stanja voznikov.

Srbski voznik vozil po avtocesti s skoraj tremi promili alkohola v krvi.

Posebej izstopajoč primer je bil voznik osebnega vozila, za katerega so policisti v petek dobili več klicev voznikov. Voznik je namreč z nevarno vožnjo po avtocesti v smeri proti Celju, ogrožal ostale udeležence v prometu. V bližini izvoza z avtoceste za Trojane je nato tudi povzročil prometno nesrečo, a na srečo le z materialno škodo.

Voznik je kljub temu z vožnjo nadaljeval, policisti pa so ga ustavili v bližini izvoza Lopata. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v krvi 2,74 promilov alkohola. 44-letnega voznika, sicer srbskega državljana, ki je z izjemno nevarno in neodgovorno vožnjo ogrožal mnoge udeležence cestnega prometa so pridržali do streznitve. Zaradi suma storitve kaznivega  dejanja nevarne vožnje ga bodo tudi kazensko ovadili, za ostale cestno prometne prekrške pa bo oglobljen.

V nadzoru vsak 20. voznik pod vplivom prepovedanih substanc

V obeh nadzorih so sicer policisti PU Celje ustavili 769 voznikov. 41 jih je vozilo pod vplivom alkohola, dva pa pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so dva voznika pridržali do streznitve.

V petek so policisti kontrolirali tudi 46 voznikov motornih koles in kolesarjev. Od trinajstih, pri  katerih so opravili preizkus alkoholiziranosti, je eden vozil pod vplivom  alkohola. Poleg tega so zaznali še dvanajst prekrškov motoristov in kolesarjev.