Številne intervencije ob neurju, poškodba z motorno žago

09. 06. 2018 07:55

rp_112logo.jpgVčeraj si je ob 13.47 v Prapretnem v občini Šentjur pri delu z motorno žago občan poškodoval nogo. Prvo pomoč so mu nudili prisotni. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Ob 17.39 je v Vodenovem v občini Šmarje pri Jelšah strela udarila v drevo ob gospodarskem poslopju. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, Šentvid pri Grobelnem in Sladka gora so objekt pregledali s termo kamero in obvestili dežurnega vzdrževalca Elektro Celje zaradi uničene elektro napeljave v hlevu.

Ob 18.10 sta v naselju Ojstro, občina Laško, močan veter in toča poškodovala ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Laško, ki so s folijo prekrili približno 30 kvadratnih metrov ostrešja.

Ob 18.41 se je na cesti Harje–Vrh nad Laškim v občini Laško zaradi udara strele podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD vrh nad Laškim in Laško so drevo razžagali in odstranili s ceste.

Ob 18.42 so v Novi Cerkvi, občina Vojnik, gasilci PGD Nova Cerkev preusmerili meteorno vodo z bližnjega polja in izčrpati vodo iz spodnjih prostorov stanovanjske hiše.

Ob 19.18 se je v Laški vasi v občini Štore podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Štore so razžagali in odstranili drevo s ceste.

Ob 19.20 je v naselju Ojstro, občina Laško, močan veter podrl drevesi na stanovanjsko hišo in samostoječ nadstrešek. Gasilci PGD Laško so drevesi odstranili iz objektov.

Malo po 19.30 so bili gasilci PGD Steklarna Rogaška napoteni na Kidričevo cesto v Rogaški Slatini, kjer je voda zalivala poslovni objekt. Uro kasneje so bili napoteni še v Rjavici, prav tako občina Rogaška Slatina, kjer se je drevo podrlo na streho stanovanjske hiše.

Ob 19.30 je meteorna voda poplavila dvorišče in prostore gasilskega doma v Mestinju v občini Šmarje pri Jelšah. Gasilci PGD Mestinje so izčrpali meteorno vodo in očistili prostore. . Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so izčrpali meteorno vodo in očistili prostore iz gospodarskega objekta ter črpali vodo iz petih kleti stanovanjskih objektov v Šmarju pri Jelšah.

Ob 19.31 je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Lesičnem, občina Kozje. Posredovali so gasilci PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje, ki so izčrpali vodo ter očistili mulj iz kletnih prostorov. Ob 22.20 je prišlo do ponovnega vdora blata iz plazine v hišo, zato so bili gasilci napoteni nazaj na lokacijo. Obveščene so tudi občinske službe.

Ob 19.36 je meteorna voda zalila prostore trgovine na Celjski cesti v Rogaški Slatini. Posredovali so gasilci PGD Rogaška Slatina, ki so vodo izčrpali, posesali ter očistili prostore.

Ob 19.38 je v Osnovni šoli na Ulici Kozjanskega odreda v Rogaški Slatini meteorna voda zalila osem učilnic. Posredovali so gasilci PGD Rogaška Slatina, ki so vodo izčrpali, posesali ter očistili učilnice.

Ob 19.47 je v Olimju, občina Podčetrtek, močan veter podrl drevo, ki je padlo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Podčetrtek, ki so drevo razžagali in odstranili.

Malo pred 20.00 so v kraju Hajnsko, občina Šmarje pri Jelšah, gasilci PGD Kristan vrh s cestišča odstranili večje drevo. Očistili so tudi nanose zemlje in peska, ki jih je meteorna voda nanesla na cestišče.

Ob 20.20 so na Celjski cesti v Rogaški Slatini gasilci PGD Rogaška Slatina očistili vozišče in parkirišče, na katerem je bil mulj.

Ob 20.27 je v Zibiki, občina Šmarje pri Jelšah, meteorna voda zalivala hlev. Gasilci PGD Zibika so preusmerili meteorno vodo od objekta in zavarovali cesto na kateri je bilo precej naplavin. Cestišče je očistilo komunalno podjetje.

Ob 22.33 so bili gasilci PGD Rogatec napoteni v dva poslovno-gostinska objekta na Celjski cesti v Rogatcu, kamor je vdirala meteorna voda. Objekta so zavarovali pred nadaljnjim vdorom vode in ju počistili.

Ob 22.53 so v Bezini v občini Slovenske Konjice gasilci PGD Slovenske Konjice nudili pomoč občanu pri zajezitvi meteorne vode, ki je ogrožala stanovanjski objekt.

Danes se je ob 5.42 na regionalni cesti na Teharjah, občina Celje, zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik z motornim kolesom in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP ter posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Eno poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Celje.

Ob 6.02 so v naselju Pijovci, občina Šmarje pri Jelšah, gasilci PGD Mestinje izpred stanovanjske hiše odstranili dve podrti drevesi.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,762 seconds.