Štirim Žalčanom policisti zasegli tri kilograme konoplje

26. 04. 2012 11:13

Celjski in Žalski policisti  so v preteklih dneh štirim Žalčanom zasegli približno tri kilograme prepovedane droge konoplje.

Celjski in Žalski policisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z vodnikoma službenih psov, opravili hišno preiskavo pri dveh Žalčanih, starih 26 in 33 let. Pri 26-letniku so našli dva prostora prirejena za gojenje prepovedane droge konoplja. Enega v stanovanjski hiši, drugega pa v gospodarskem poslopju. Zasegli in našli so še manjšo količino posušene konoplje.

V nadaljevanju preiskave so  policisti ugotovili, da  konopljo vzgojeno in posušeno v prej omenjenih  prostorih, prirejenih za gojenje konoplje, hranita  20 in 21 let stara Žalčana.

Del prepovedane droge sta  20 in 21-letna osumljenca skušala pred policisti skriti v gozdu na območju med Celjem in Žalcem,  del pa  v bližini stanovanjske hiše na  istem območju.

Osumljenim so policisti zasegli približno 3 kg posušene konoplje. S prodajo le te, na drobno, bi osumljeni zaslužili dobrih  10.000,00 €.

Osumljene so policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja  – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186 Kazenskega zakonika.

vir, foto: PU Celje

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 2,848 seconds.