Strela uničila hlev, drevo na “telegrafštango”

112

Sinoči je ob 21.27 na Partizanski cesti v Rogaški Slatini strela udarila v gospodarsko poslopje in zanetila ogenj. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, Rogaška Slatina, Sv. Florjan in Kostrivnica, ki so domačim pomagali rešiti živino in delovne stroje iz poslopja, omejili so ogenj, da se ni razširil na stanovanjsko hišo, ter ga pogasili. Poškodovanih ni bilo, gospodarsko poslopje je zgorelo v celoti. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so ostali na gasilski straži.

Danes sta ob 9.23 na avtocesti med Trojanami in Vranskim v občini Vransko trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali in požarno varovali kraj, odklopili akumulatorje in posipali razlite motorne tekočine po cestišču. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 10.25 je na Cesti Lole Ribarja v Šoštanju prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. Gasilci PGD Velenje in Šoštanj-mesto so zavarovali in požarno varovali kraj, odklopili akumulator, posipali razlito pogonsko gorivo po cestišču. Vzdrževalci VOC-a bodo očistili cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 10.27 se je v Juvanju v občini Ljubno drevo podrlo na elektro energetski drog in je prišlo do iskrenja. Posredovali so gasilci PGD Radmirje, Ljubno ob Savinji in Okonina, ki so zavarovali in požarno varovali kraj. Na kraju so bili vzdrževalci Elektro Celje, ki so podrli drevo in opravili poškodbo na elektro daljnovodu.

Ob 14.46 je na Cesti Kozjanskega odreda v Štorah v pralnici doma starejših tlelo perilo v sušilnem stroju. Gasilci PGD Štore, Prožinska vas in Svetina so izklopili elektriko, pogasili tleče perilo, prezračili in pregledali prostore. Sušilni stroj je uničen.

Ob 14.58 je v Gajih v Trnovljah pri Celju na travniku gorela bala sena. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Trnovlje, ki so požar pogasili.

Preberite današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

*foto: PGD Rogaška Slatina