Takšni in drugačni požari še vedno zaznamujejo gasilsko-reševalsko kroniko (dopolnjeno)

16. 03. 2017 17:44

Tudi v zadnjih 24 urah so imeli gasilci in reševalci na Celjskem polne roke dela …

Ob 18.00 so v dvigalu stanovanjskega bloka v Koželjskega ulici v Velenju obstale štiri osebe. Posredovali so gasilci PGD Velenje, kateri so s tehničnim posegom rešili ujete osebe ter nato obvestili vzdrževalca dvigal

Ob 18.40 je v Grobelcah, občina Šmarje pri Jelšah, gorela suha trava na površini okoli 3000 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Sveti Štefan in Šmarje pri Jelšah. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 19.30 je na Cesti talcev v Vojniku prišlo do vžiga saj v dimniku stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Vojnik. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 22.10 je v Vinski Gori, občina Velenje, iz še neznanega vzroka prišlo do požara ostrešja na stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci PGD Vinska Gora, Bevče in Velenje. Višina materialne škode še ni znana.

Ob 4.10 je v naselju Olešče v občini Laško, iz neznanega vzroka zagorelo ostrešje stanovanjske hiše, ogenj pa se je nato razširil na 15 kvadratnih metrov gozda v neposredni bližini objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Laško, Šentrupert in Vrh nad Laškim. Višina materialne škode še ni znana.

Ob 6.40 se je na regionalni cesti Celje–Laško pri osnovni šoli Polule v Celju pripetila prometna nesreča, v katerem so v naletu trčila tri osebna vozila. Reševalci NMP RP Celje so poškodovano osebo oskrbeli. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter pomagali policiji in reševalcem.

Ob 11.00 so gasilci PGD Velenje v Lokovici v občini Šoštanj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili vstop reševalcem NMP Velenje do onemogle osebe. Nudili so pomoč pri oskrbi in prenosu onemogle osebe do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

Ob 11.08 se je v Goreljcah v občini Radeče pri delu v gozdu poškodoval krajan. Gasilci PGD Vrhovo, Radeče in Jagnjenica so nudili pomoč reševalcem NMP in zavarovali mesto pristanka helikopterja. Reševalci NMP Laško so oskrbeli poškodovanega na in ga skupaj z gasilci prenesli do helikopterja. Helikopter Slovenske policije z dežurno ekipa HNMP Maribora je poškodovanega odpeljala na zdravljenje v UKC Maribor.

Ob 12.41 je v Rožnem Vrhu, občina Celje zagorela trava na površini približno 1,5 hektara. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Šmartno v Rožni Dolini, ki so požar omejili, preprečili razširitev na dve bližnji stanovanjski hiši ter požar pogasili in pregledali območje.

Ob 17.56 so v Gajih, občina Celje, iz neznanega vzroka zagorele ciprese. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so požar lokalizirali in pogasili.

tecaj-samoob-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,142 seconds.