Težave tovornjakov na AC, gorelo drevo

112,

Včeraj je ob 10.31 na avtocestnem odseku Vransko-Trojane smer Ljubljana, v predoru Jasovnik, občina Vransko, zagorelo v motornem delu tovornega vozila. Začetni požar turbine je lokaliziral in pogasil voznik. Gasilci PGE Celje so s termo kamero pregledali motorni del vozila, odklopili akumulator ter opravili prometno in protinaletno zavarovanje. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.36 se je na avtocestnem odseku Vransko-Trojane smer Ljubljana, za predorom Ločica, pripetila prometna nesreča, v kateri je voznik tovornega vozila zapeljal v odbojno ograjo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale PGE so odklopili akumulator, posipali tekočine z absorbcijskim sredstvom. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.39 so v Sedlarjevem v občini Podčetrtek gasilci PGD Polje-Sedlarjevo s tehničnim posegom vstopili v stanovanjsko hišo in omogočili reševalcem NMP Šmarje dostop do obolele osebe.

Ob 11.06 je na avtocestnem odseku Vransko-Trojane smer Ljubljana pred predorom Ločica, občina Vransko, iz tovornega vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGE Celje so posuli naftni madež z absorbcijskim sredstvom. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 14.07 je na Svetini v občini Štore gorelo drevo. Gasilci PGD Svetina so goreče drevo požagali in pogasili.

Ob 20.19 so na Šaleški cesti v Velenju gasilci PGD Velenje rešili ujeto osebo iz pokvarjenega dvigala in obvestili pristojno službo.