Tovornjakar navsezgodaj pod vplivom alkohola


alkotestS Policijske postaje prometne policije Celje so sporočili, da so danes v zgodnjih jutranjih urah v Paki pri Velenju obravnavali voznika tovornjaka, ki je vozil v alkoholiziranem stanju.

Na prometno negativno izpostavljenem cestnem odseku glavne ceste Dolič – Velenje, kjer je bil v zadnjem letu zaznan porast prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, so policisti PU Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa.

Ob 5.46 uri so policisti izven naselja Paka pri Velenju ustavili 58 letnega voznika vlečnega vozila s polpriklopnikom, ki je vozil nezanesljivo. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bil na kraju izdan plačilni nalog za plačilo globe 900 evrov in izrečenih 16 kazenskih točk.

V navedenem nadzoru so policisti ugotovili še večje število ostalih kršitev cestnoprometnih predpisov, ki so neposredno povezane z zagotavljanjem večje prometne varnosti.