Tragično nesrečo na avtocesti naj bi povzročil celjski policist

03. 05. 2022 07:19

Tragično nesrečo, ki se je na predvečer praznika dela zgodila na avtocesti Slovenska Bistrica – Tepanje, naj bi povzročil policist, zaposlen na Policijski upravi Celje. Ta je bil po nesreči prepeljan v bolnišnico, kjer pa ga kasneje preiskovalci, za namene zaslišanja, niso našli. Nato naj bi se sam javil na policijski postaji.

Na zadnji aprilski dan, nekaj minut pred polnočjo, so na avtocesti Slovenska Bistrica–Tepanje trčila tri osebna vozila. Trčenje je bilo usodno za 44-letnega romunskega državljana, še tri osebe so bile poškodovane prepeljane v mariborski UKC. Nesreča naj bi se zgodila, ko je 49-letni voznik osebnega avtomobila, v katerem sta bila še dva potnika, pri vožnji proti Tepanju zapeljal z levega prometnega pasu na desnega in trčil v osebni avtomobil 44-letnega državljana Romunije. Državljan Romunije je po trčenju, ko je vozilo odbilo preko prometnega pasu za počasna vozila v varnostno betonsko ograjo, padel iz vozila. Pri tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Huje poškodovana sta bila tudi dva potnika v vozilu 49-letnika. Tretja oseba je bila v nesreči lažje poškodovana. Tri poškodovane osebe so odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Po poročanju portala 24ur, naj bi nesrečo povzročil 49-letni policist Policijske uprave Celje. Ta naj bi bil po nesreči prepeljan v bolnišnico, kjer pa ga nato preiskovalci, ki so opravljali zaslišanja, niso našli. Za policistom je bila zato sprožena iskalna akcija, a naj bi bila za tem preklicana, saj naj bi se policisti naslednji dan sam zglasil na policijski postaji. Njegovo ravnanje naj bi obravnavali tudi kot pobeg. Zaradi povzročene smrtne nesreče iz malomarnosti mu grozi do osem let zapora, če pa bi se izkazalo, da je vozil tudi pod vplivom alkohola, pa bi lahko sedel do 12 let.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 9,119 seconds.