Trčenja in nalet, smučarska nesreča, preglavice s fekalijami

22. 03. 2019 08:39

nesreca_vrbno_2019_marecVčeraj sta ob 10.49 v kraju Vrbno, občina Šentjur, trčili osebni vozili. Dve osebi sta se poškodovali. Reševalci RP Celje so eno oskrbeli na kraju, drugo pa prepeljali v SB Celje. Gasilci PGD Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila in posuli razlite motorne tekočine.

Ob 11.33 sta na smučišču Rogla trčila in se poškodovala smučarja. Dežurni reševalci smučišča Rogla so poškodovana oskrbeli in enega prepeljali do mesta pristanka helikopterja, drugega pa so reševalci NMP Slovenske Konjice odpeljali v SB Celje. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP Maribor na krovu je poškodovanca prepeljala v UKC Maribor.

Ob 13.35 sta na Ponikvi v občini Šentjur trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, nudili nujno medicinsko pomoč do prihoda reševalcev NMP Celje, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in očistili cestišče. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Ob 13.35 so na avtocesti med izvozom Celje-vzhod in Dramljami v smeri Maribora v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovali sta se dve osebi. Reševalci NMP Celje so ju oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Ob 18.30 so gasilci PGD Velenje v Ulici Dušana Kvedra v Velenju izčrpali fekalno vodo iz kleti stanovanjske hiše.

Ob 18.47 je v Vrbju, občina Žalec, padel motorist. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Vrbje, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega. Slednjega so reševalci prepeljali v ZD Žalec.

Ob 19.36 so Pod smrekami v občini Žalec gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe od reševalnega vozila v stanovanje.

Ob 21.30 je na Goriški cesti v Šoštanju gorel zabojnik za komunalne odpadke. Požar, ki je zabojnik uničil, so pogasili gasilci PGD Šoštanj.

*foto: Petra Mastnak

plen-gledalisce-zarja-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,087 seconds.