Trčenje s kombijem, helikopter, reševanje z brežine

01. 09. 2019 10:07

Včeraj so ob 9.40 v Arclinu, občina Vojnik, v naletu trčili dve osebni in eno kombinirano vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč. Reševalci NMP Celje so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju dogodka.

Včeraj je ob 11.15 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HENMP na krovu poletela v Bistrico ob Sotli, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci iz PGD Bistrica ob Sotli so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem Bistrica ob Sotli pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozilo do helikopterja.

Ob 15.45 je v objektu na Cesti Františka Foita v Velenju oseba ostala ujeta v kabini okvarjenega dvigala. Iz nje so jo s tehničnim posegom rešili gasilci iz PGD Velenje.

Ob 21.16 je na Vojskem v občini Kozje osebno vozilo iz neznanega vzroka zapeljalo s cestišča in obstalo na brežini. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Podsreda so zavarovali kraj dogodka, ga razsvetlili, odklopili akumulator na vozilu, nudili medicinsko pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Krško in Šmarje pri Jelšah ter nato so s tehničnim posegom izvlekli osebno vozilo na rob cestišča. Poškodovani osebi sta bili odpeljani v nadaljnje zdravljenje v SB Novo mesto.

Ob 6.17 je na Vodnikovi ulici v Celju, zaradi počene cevi za zalivanje, voda zalila stanovanje. Gasilci PGE Celje so vstopili v večstanovanjsko hišo skozi manjše okno in vodo zaprli. Voda je poškodovala spodnje stanovanje.

Ob 15.32 je na cesti Ljubno ob Savinji-Luče v občini Ljubno osebno trčilo v podporni zid. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine po cestišču, nudili pomoč policiji, reševalcem NMP in vlečni službi. Reševalci NMP Mozirje so eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

*na sliki prizor z Vojskega; foto: PGD Podsreda

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,679 seconds.