Trčenji in nekaj preglavic z meteorno vodo

04. 05. 2018 19:06

rp_112logo.jpgOb 13.39 se je na cesti v Zidanem Mostu v občini Laško pripetila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Reševalci NMP RP Laško so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Gasilci PGE Celje, PGD Laško in PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili bateriji in odstranili poškodovano vozilo s cestišča.

Ob 14.28 je na Celjski cesti v Rogaški Slatini zaradi močnega dežja meteorna voda zalila kletne prostore garažne hiše, knjižnice ter trgovine. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška, ki so vodo izčrpali ter počistili prostore.

Ob 15.53 je na Prvomajski ulici v Rogaški Slatini osebno vozilo trčilo v cestno signalizacijo. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine.

Ob 18.35 je v Jankovi, občina Vojnik, zaradi močnega naliva in zamašenega jarka meteorna voda pričela zalivati kmetijski objekt. Posredovali so gasilci PGD Vojnik, ki so očistili jarek in postavili zaščito ter tako preusmerili tok vode.

Ob 19.08 so v kraju Mali Vrh, občina Šmartno ob Paki, gasilci PGD Šmartno ob Paki, prekopali kanal in s tem onemogočili nadaljnje vdiranje meteorne vode v kletne prostore stanovanjske hiše.

Ob 22.25 je v Sv. Lovrencu občina Prebold, zaradi poškodovane cevi za odvajanje meteorne vode, zalilo kletne prostore in garažo stanovanjske hiše. Gasilci PGD Sv. Lovrenc so s pomočjo delovnega stroja sanirali poškodovano cev, izčrpali vodo iz prostorov in jih posesali z vodnim sesalcem. Obveščene so bile pristojne službe.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,785 seconds.