Trčili tovorni vozili (dopolnjeno), helikoptersko reševanje

18. 07. 2019 08:06

rp_112logo.jpgVčeraj sta ob 18.12 na avtocesti Celje–Maribor pri izvozu Celje vzhod trčili tovorni vozili. Celjski poklicni gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, izvedli pregled vsebine tovornih vozil in širše okolice prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v SB Celje.

Dodano naknadno: 46-letni državljan Moldavije je kot voznik tovornega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji
trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je vozilo pred njim in pričel zmanjševati hitrost zaradi ustavljanja kolone. Pri trčenju se je huje telesno poškodovala 43-leta sopotnica v vozilu povzročitelja.

Ob 18.29 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z ekipo Helikopterske enote nujne medicinske pomoči poletela v Velenje, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka in nudili pomoč NMP Velenje pri prenosu obolele osebe.

Ob 21.30 so v Rakovljah v občini Braslovče gasilci PGD Braslovče – AED ekipa z defibrilatorjem nudili pomoč občanu do prihoda NMP Žalec in Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 4,655 seconds.