Protipožarni alarm v pivovarni, tresenje tal pri Podčetrtku

03. 03. 2018 08:10

Danes se je Ob 4.55 na Trubarjevi ulici v Laškem v upravnem delu tovarne zaradi dima sprožil protipožarni alarm. Posredovali so gasilci PGD Laško, ki so s termovizijsko kamero in merilnikom plinov pregledali prostore in jih prezračili. Do požara ni prišlo.

Ob 5.54 seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres 80 km vzhodno od Ljubljane, in sicer v bližini Podčetrtka. Magnituda potresa je bila 1,9, po prvih podatkih pa so ga čutili posamezni prebivalci Podčetrtka in Šmarja pri Jelšah. Ocenjeno središče je bilo 7 kilometrov zahodno od Podčetrtka. Na Agenciji RS za okolje ocenjujejo, da intenziteta oz. učinki ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, ki ima sicer 12 stopenj.

Ob 7.14 sta v Ljubnem ob Savinji, občina Ljubno, trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč policiji in avtovleki. Poškodovanih ni bilo.

Ob 11.58 so v kraju Verpete, občina Vojnik, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Vojnik in Frankolovo so nadzorovali izgorevanje saj ter pregledali in očistili dimnik. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 12.32 so v Libojah, občina Žalec, gasilci PGD Kasaze-Liboje zaradi preobtežitve nudili pomoč pri čiščenju snega s strehe stanovanjske hiše.

zarja-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,942 seconds.